کاربرد Google Search Console

کاربرد Google Search Console
Google Search Console یکی از ابزارهای قدرتمند و معروف سئو میباشد که به صورت رایگان میتوان از این ابزار جهت آنالیز و بررسی وبسایت استفاده کرد.
امروزه تمامی صاحبان کسب و کارها و مدیران برای گسترش و پیشرفت شغل خود، جهت برندسازی و یا ارائه خدمات مایل به ایجاد وبسایت متناسب با شغل خود هستند. که این کار باید توسط یک فرد متخصص و حرفهای انجام شود.
برای راهاندازی وبسایت فاکتورهای فراوانی از همان ابتدا هستند که اگر با رعایت تمامی اصولات این کار انجام شود نتیجه خوبی نیز خواهد داشت. خود گوگل ابزاری به نام گوگل سرچ کنسول ارائه داده است که دارای مزیتهای فراوانی میباشد.
به وسیله این ابزار مدیران برای اطمینان از روند سایت خود، وبمسترها جهت ایرادیابیهای سایت و رفع آنها، و از همه مهتر سئو کارها جهت مدیریت سئو میتوانند استفاده کنند.
در واقع گوگل سرچ کنسول به شما آمار و اطلاعاتی را ارائه میدهد که توسط آن میتوانید بفهمید که موتورهای جستوجوی گوگل وبسایت شما را چگونه میبینند.
موتورهای جستوجوی گوگل روزانه چندین بار سایت شما را مورد بررسی قرار میدهند تا صفحهها و محتوای جدید را پیدا و ایندکس کنند، که به وسیله گوگل سرچ کنسول میتوانید تحلیل کنید که کدام صفحات سایت ایندکس شدهاند.
از دیگر مزیتهای Google Search Console ارائه رفتارهای کاربران در سایت میباشد، به وسیله این ابزار میتوانید بررسی کنید که روزانه چند کلیک بر روی صفحات انجام شده است، چند نفر کاربر و اینکه کدام صفحات را بیشتر بازدید کردهاند. و همچنین کمک میکند تا ایرادات فنی سئو را تشخیص دهید تا به راحتی بتوانید به رفع آن اقدام کنید.
در ابتدا حتماً نحوه استفاده از این برنامه برایتان سخت و پیچیده خواهد بود ولی رفته رفته نحوه کار به دستتان خواهد آمد. که حالا نحوه نصب گوگل سرچ کنسول را در روی سایتتان توضیح خواهیم داد:
ابتدا به سایت اصلی Google Search Console مراجعه کنید و همانطور که مشاهده میکنید گزینه start now را انتخاب کرده که وارد صفحه اصلی گوگل سرچ کنسول خواهید شد و حساب کاربری ایجاد کنید، برای فعال سازی Gmail خود را هم باید فعال کنید.
صفحهی اولی که هست در قسمت add a new property باید آدرس سایت خود را در آنجا وارد و یا در قسمت New Domain میتوانید نام دامنه را وارد کنید. و وقتی وارد کنسول شدید باید مالکیت خود را تایید کنید.
و از طریق افزودن کاربر به نفرات دیگر هم میتوانید اجازه دسترسی به گوگل سرچ کنسول را دهید، که یک مالک کلی یا owner هست که کنترل کامل بر تمامی امکانات را دارد که این شخص میتواند کاربر حذف یا اضافه کند، یک کاربر Full هست به اجازه بررسی تمامی دادهها و آنالیزها را دارد و برخی اقدامات را نیز میتواند انجام دهد، و کاربر دیگر Restriced یا محدود شده میباشد که فقط حق مشاهده بعضی داده ها را دارد و به تمامی امکانات دسترسی ندارد.
حالا که در Google Search Console اکانت دارید در قسمت overview آخرین تغییرات و بروزرسانی های سایت را در قسمتهای Performance، Coverage، Experience و Enhancements میتوانید مشاهده کنید.
اگر به تک تک قابیلت های هر بخش بپردازیم در قسمت Performance رتبه بندی کلمات کلیدی را میتوانید دقیق بررسی کنید تا بتوانید با کلمات کلیدی باکیفیت و ارزشمند سایت خود را بهینه سازی کنید.
و همچنین بخش هایی دارد که در قسمت Total Clicks تعداد کلیکهای انجام شده بر روی صفحات سایت را میتوانید بررسی کنید این قابلیت کمک میکند تا بفهمید کدام صفحه و محتوا برای کاربران جذابیت و کاربرد بیشتری دارد تا در آن راستا سایت خود را بهینه سازی کنید.
بخش دیگر Total Impressions میباشد که به شما مشخص میکند صفحهی خاصی از سایت چند بار در نتایج گوگل نشان داده شده است. یعنی به حالت واضح بخواهیم بگوییم کلمه کلیدی که مشخص کردهاید مشخص میکند چند بار با جستوجو در نتایج گوگل نمایش داده شده است یا حتی رتبه بندی آن کلمه کلیدی را نیز نشان میدهد.
با مشاهده Average CTR درصد افرادی که وبسایت شما را در نتایج جستجو گوگل دیده و کلیک کرده وارد سایت شدهاند را نشان میدهد. و با Average position میتوانید میانگین رتبه بندی کلمه کلیدی و یا یک صفحه ای را در بازه ی زمانی انتخاب شده مشاهده کنید.
قسمت بعدی گوگل سرچ کنسول URL Inspection میباشد که URL ها را بررسی و تحلیل میکند. و همچنین اطلاعات فنی مانند نحوه خزش گوگل در سایت و نحوه نمایش صفحه هنگام باز شدن در گوگل را میتوانید تجزیه کنید.
از بخشهای بسیار کاربردی و مهم دیگر Index Coverage میباشد که گزارشهای ایندکس صفحات را بریتان ارائه میدهد، همانطور که میدانید یک سئو کار باید تلاش کند تا صفحات توسط موتورهای جستوجوی گوگل ایندکس شوند که در این قسمت اطلاعات مربوط به index صفحات جدید و حتی صفحات قدیمی در صورتی که تغییراتی ایجاد کردهاید نشان میدهد و اگر ایراد یا مشکلی در ایندکس نشدن صفحه یا محتوایی وجود داشت گوگل سرچ کنسول آن را تحلیل و نیز نوع ایراد را ارئه میدهد.
همانطور که قبلاً در مقاله sitemap از اهمیت و کاربرد سایت مپ توضیح دادیم، درGoogle Search Consle نیز بخش Index Sitemaps هست که به این طریق میتوانید پیاده سازی و عملکرد صحیح آن را مشاهده و مطمئن شوید که گزارش آدرسهای ایندکس شده و دیگر آمار ها را بررسی و ارائه میدهد. و برای استفاده از این امکان پس از نصب سایت مپ در سایت سپس باید در گوگل سرچ کنسول هم ثبت کنید.
و در نهایت بخش Removals هست که اگر میخواهید صفحات خاصی از سایتتان به هر دلیلی ایندکس نشود آدرس آن صفحه را در این قسمت وارد کرده و از نتایج جستوجوی گوگل حذف میکنید.
در نتیجه Google Search Console ابزاری بسیار پر کاربرد میباشد که توصیه میشود پس از راه اندازی وب سایت این ابزار را هم نیز مورد استفاده قرار دهید زیرا برای بهینه سازی سئو سایت بسیار کمک خواهد کرد.
همچنین در مقاله ابزارهای سئو از دیگر ابزارهای پرکاربرد برای سئو را نیز معرفی کردهایم که میتوانید مطالعه فرمایید.
هدف پاور سئو ارائه مطالب و آموزشهای کاربردی برای سئو کارهای نو پا میباشد و یا اگر قصد راه اندازی وبسایت و یا بهینه سازی سئو سایت خود را به صورت حرفهای دارید جهت ارائه مشاوره با پاور سئو در ارتباط باشید…
دیدگاهتان را بنویسید