فایل sitemap.xml چیست؟

فایل sitemap.xml چیست؟
و اما در این مقاله میخواهیم بدانیم فایل sitemap.xml چیست؟ از مهمترین عامل برای ایندکس شدن صفحات وبسایت توسط موتورهای جستوجوی گوگل میباشد، همانطور که برای شناختن مکانی باید نقشه داشته باشیم تا بوسیله آن، مکان مورد نظرمان را پیدا کنیم که به مقصدمان بتوانیم برسیم سایت مپ هم نیز همان کار را برای خزندههای گوگل انجام میدهد.
سایت مپ در واقع فایلی میباشد که لیستی از آدرس محتواهای مهم را دارد، که خزندههای گوگل با مراجعه به این فایل به راحتی صفحات را پیدا میکنند و نیز برایشان مشخص میشود که کدام محتواها مهمتر از دیگر محتوا هست.
Sitemap تمامی صفحات را با فرمت XML لیست میکند. تا موتورهای جستجو به راحتی صفحات را که به حالت Url هستند پیدا کرده و ایندکس کنند، که پسوندهایی مانند Html، video، Image، mobile و news را پشتیبانی میکند.
سایت مپ مخصوصاً برای وبسایت هایی که دارای صفحات خیلی زیاد و معماری پیچیدهای دارند یا به حالت مدام صفحه و محتوای جدید علیالخصوص محتوای متنی سنگین به سایت اضافه میکنند، لینک سازی داخلی اصولی ندارند و لینک سایت به زیادی اشتراک گذاری نمیشود کاربرد فراوانی خواهد داشت.
همچنین به وسیله سایت مپ موتورهای جستوجوی گوگل میتوانند تشخیص دهند که محتوای شما آخرین بار چه زمانی بروز رسانی شده است، ارتباط صفحات با یکدیگر را میتواند تشخیص دهد و مقدار اهمیت صفحه ها را نیز درک میکند.
فایل sitmap.xml چگونه راهاندازی میشود؟
فایل سایت مپ را با استفاده از دو افزونه Yoast و یا Google XML Sitemaps میتوانید راهاندازی کنید.
افزونه Yoast را به راحتی میتوانید از پنل مدیریت وردپرس در قسمت افزونهها search کرده و سپس نصب کنید.
پس از نصب در افزونه yoast به قسمت general بروید و در آنجا، در بخش features گزینه Xml sitemap را در حالت on قرار دهید. و در نهایت تغییرات انجام را با save change ذخیره کنید.
افزونه yoast به حالت پیش فرض نقشه های صفحات و آدرس محتواها را خود ایجاد میکند. همچنین اگر میخواهید از ایجاد سایت مپ و نقشه فایلتان را ببینید در قسمت آدرس بار یا URL به صورت زیر وارد کنید:
www.exampe.com/sitemap_index.xml
Google XML Sitemaps را هم همانند افزونه yoast از قسمت افزونهها در وردپرس جستوجو و نصب کنید. که به صورت خودکار نقشه سایتتان را ایجاد میکند و به طریق آدرس بالایی با عنوان سایت خود نیز میتوانید سایت مپ خود را مشاهده کنید. این افزونه برای وبسایتهای فروشگاهی کاربرد بیشتری را دارد.
نقشه سایت را به صورت دستی هم با کد نویسی میتوانید بسازید که کاملاً سایت مپ شخصی سازی شده خواهید داشت ولی این کار توصیه میشود توسط افراد باتجربه و حرفهای نوشته شود. ساده و راحتترین راه نصب افزونههای گفته شده میباشد.
از نظر فنی اجباری به داشتن سایت مپ نیست زیرا موتورهای جستوجوی گوگل بسیار پرسرعت میباشند و به راحتی میتوانند صفحات سایت را بیابند و درک کنند ولی برای بهینه و اطمینان سازی سئو حتماً توصیه میشود که از این قابلیت استفاده کنید.
هدف پاور سئو ارائه مطالب آموزشی درخصوص اصول سئو و بهینه سازی وبسایت میباشد، که با توضیحات به زبان ساده به راحتی قابل درک و اجرا برای مخاطبان مقالات باشد.
دیدگاهتان را بنویسید